5 x 11 jaar

De Cascarvieten - Alphen aan den Rijn

Nieuwsoverzicht

23

NOV

Cascarvieten bereiden zich voor op groots jubileum

C.V. De Cascarvieten werd opgericht op 1 november 1964. Op 1 november 2019 bestaat de vereniging dus 55 jaar. Een ware mijlpaal in de wereld van carnaval. Tijdens de Senaatsvergadering van 31 maart 2016 hebben Bestuur en leden van de vereniging de datum vastgesteld voor de viering van 55 jaar De Cascarvieten. Het festijn zal worden georganiseert op zaterdag 23 november 2019. Het vaststellen van de datum is feitelijk de start voor de organisatie van een groots jubileum in alle zalen van de feestburcht Avifauna.

Het lijkt erg vroeg maar tijd gaat snel. Inmiddels is er een jubileumcommissie samengesteld en hebben de eerste oriënterende gesprekken plaatsgevonden. We beginnen met het verzenden van een "Safe the Date-kaart" aan een groot aantal bevriende gastverenigingen. Wij bieden de verenigingen een open podium om hun blaaskapellen en dansgroepen de gelegenheid te geven zichzelf te profileren. Daarnaast zal onderzocht worden hoe de horecagelegenheden in het centrum bij het jubileum betrokken kunnen worden. Er wordt gedacht aan activiteiten in of rond het centrum, om de Stad te laten weten dat onze club 55 jaar bestaat.

Alphen aan den Rijn, in die tijd "Castellum" genoemd, zal weten dat de Alphense Cascarvieten 55 jaar geleden zijn opgericht. Het spreekt voor zich dat we dat niet zonder hulp kunnen van onze sponsoren. Wij ontvangen geen gemeentesubsidie en zijn geheel "self-supporting". Onze jaarlijkse begroting is niet altijd voldoende om alle activiteiten, materialen en overige kosten te bekostigen. Daarom doen we een beroep op bedrijven en particulieren om ons te steunen. Blader eens vrijblijvend in onze sponsorbrochure. Alaaf, gaat u met ons de uitdaging aan? Wordt vervolgd!